2010. október 23., szombat

Chindōgu

Néha hihetetlen dolgokat találnak ki, vagy fedeznek fel okos emberek, csak azért, hogy az életünk "könnyebb" legyen. Ne kelljen gyalog iskolába menni, ne kelljen leveleket írni (mármint kézzel), ne kelljen térképet venni, vagy ne legyünk terhesek, ha épp nem akarunk azok lenni. Már-már annyira hozzánk nőttek ezek a dolgok, hogy nélkülük elképzelhetetlen az életünk.
Leghíresebb feltaláló társadalom talán a japán társadalom. Évről évre egyre okosabbak a robotjaik (hajat mosnak és masszíroznak?!), egyre nagyobb dolgokkal akarják lenyűgözni a világot. Amilyen okosak, néha annyira "hülyék" is (legalábbis olyan dolgokat csinálnak, amik számunkra teljesen szokatlanok). Használt bugyit vesznek, hogy legyen mit szagolgatni, temetőben isznak és őrült jelmezekben járnak az utcákon. Ez az őrültség megjelenik a feltalálói vénájukban is.
Létezik ez az úgynevezett Chindōgu. A Chindōgu egy japán "művészet", amelyet a mindennapokban használatos szerkentyűk feltalálására használnak. A Chindōgu találmányoknak az a jellemzője, hogy ha valaki tényleg kipróbálja őket, rájön, hogy használatuk csak még több problémát generál, vagy csak egyszerűen kínos szituációkba kerül miattuk. Valóban egy problémát akarnak megoldani, de hasznosnak nem igazán tekinthetők.
Itt van pár remek darab, igazán szórakoztatóak:
Ha panoráma kép kell.. (itt mondjuk az esetemben gondok lehetnek a méretezéssel:))Businessman (oroszul: бизнесмен, ejtsd: biszniszmen. na, ha már japánok: ビジネスマン, kiejtést nem tudom, de a google translate szerint fonetikusan: Bijunesuman)
WTF
Biztos hasznos.
Több képhez read more!



Sminkeseknek
A modern apuka
Buli után a hajnali metrón vagy buszon jól jönne, mi?
Allergia?
!!!
:D


Viharban..
Azért néhány barátomnak tudnék innen szülinapi ajándékokat válogatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése