2009. október 29., csütörtök

Lustamustra

Ilyet még nem csináltam, de most fogok. Már ezer éve nem írtam, és most is csak egy "kontrollc-kontrollv" lesz az alkotásom.. hehe. Azért érdemes elolvasni, még ha nem is én írtam! ;)

Akkor mielőtt belekezdenénk, vegyünk két nagy levegőt! Orron át belélegezzük, csak a has emelkedik, a mellkas nem mozdul. Figyeljünk a kilégzésre és a helyes artikulációra: „Elmegy a picsába a kibaszott RTL Klub, hogy ilyen olcsó kurvákat mutogat hétfő esténként, mégis mi a szar jön ezután, horrorpornó szombat délelőtt a rajzfilmek helyett, egyébként is ki a fasz ez a Benkő, egy futóbolond, Anettka seggszőre -haha, ez iggen kemény -, a tévék meg sztárolják, hogy gyújtaná fel végre a székházuk a Jobbik, a picsába eladtam már rég a tévém, csak művészfilmeket nézek, azt is csak könyvben.” Szem becsuk, háromra nyugalom önti el a testünk, egy villogó plazmatévékkel teli, vidám réten ébredünk.

Merthogy a Benkő feleséget keres egy úgynevezett trash reality, amit éppen azért készítettek, hogy szörnyülködjünk, hitetlenkedve röhögjünk, és behívjuk az asszonyt a konyhából, hogy nézd már baszdmeg, ilyet még a Story magazinban sem láttál, hát nem levette a bugyiját a büdös kurva. A trash reality szórakoztat, nem dokumentál, és ahogy egyetlen épeszű ember sem háborodik fel azon, hogy John McClane egy egész tárat beleereszt az aktuális terroristába, és még egy poént is odaköp a végére, úgy azon sem kéne nagyon felhúzni magunkat, hogy Benkő Dániel ismeretlen nőkkel smárol és seggeket csapkod. Mert ez csak egy film, budai villába zárt fikció, még akkor is, ha a stáblista szerint mindenki saját magát alakítja.

A baj csak az, hogy a trash reality az nem olyan, mint amikor Anettka bőrzekében maszturbált a Budapest Tévében a betelefonálók böffentéseire, az ilyen műsoroknak ugyanis cselekményük van, meg ívük, sőt, most kapaszkodjon meg a gomblyukba tűzött Réz András, még pszichológiájuk is. Ezeket a valóságshow-kat azért nézzük, hogy röhöghessünk mások szerencsétlenségén - so true -, a buta kurvákon, akik elhiszik, hogy Benkő tényleg nem hibbant meg évekkel ezelőtt, vagy az egykori lantművészen, aki beveszi, hogy tényleg elég csak meglengetnie a péniszét, máris unatkozó háztartásbeliek és fiatal diáklányok harapnak rá tucatjával.

Sajnos a Benkő feleséget keres sok jelenete nem vicces, inkább csak kínos volt. Mint amikor egy Sas-kabarén mi érezzük magunkat rosszul a micisapkás színészek helyett. Vagy még inkább, mint amikor már túl sok a Dumb és Dumberben a pofára eséssel súlyosbított önégetés, és már nem nevetünk, hanem szégyelljük magunkat, hogy ebben részt veszünk. Hiszen ott ülünk a tévé előtt. -!!!!!!!!!-

Egyrészt az RTL Klub valóságshow-jából nagyrészt hiányzik a kikacsintás, nincs egy szereplő, aki néha egyetlen pillanatra ránk nézne, hogy tudom, mit érzel haver, ez tényleg gáz. Béna a bugyiját levető vastag combú sztriptíztáncos, nem is beszélve a szerencsétlen nagymamáról, aki aprókat sikongat, ha Benkő a fülébe súgja, hogy fogd meg a faszom. És béna Benkő is, aki kínosan feszeng, amikor az arcába nyomnak egy csöcsöt.

Persze a szereposztás szerint Falusi Mariann lenne ez a barát, aki fogja a kezünk, miközben körbenézünk a zárt osztályon, csak hát a vágó az utolsó perceket leszámítva kihajította a történetből. (A vágók egyébként is rosszul teljesítettek az első adásban, a kieső szereplők nagy részét meg sem mutatták, az utolsó kiesőnél pedig egyetlen jól választott snittel lerombolták a feszültséget.)

Másrészt a Benkő feleséget keres már csak azért sem vicces az első rész alapján, mert ebben a műsorban nem szörnyszülöttek, furcsa különcök vagy kedves örültek alakítják a történetet. Nem, itt átlagos családanyák, Story-címlapra vágyó műkörmösök és Zorallra segget rázó főiskolás csajok kerültek főszerepbe. Lehet, hogy csak a közelség, meg az ismerős díszletek teszik, de az amerikai párkereső trash reality-kkel ellentétben itt nagyon nehéz nevetni: ez a sok idióta itt él köztünk, bármikor találkozhatunk velük a Tescóban, ők azok, akik egymás fejét csapkodják a leárazott trappistáért, aztán gyorsan elmennek manikűröztetni. Ismerjük őket, éppen ezért kicsit érdektelenek is.

Persze kiderült, hogy az egész műsort egy pornóforgatásokra kibérelhető villában vettél föl, nemsokára a Blikk megírja majd, hogy a szereplők egy része kurva, a másik részét idegösszeomlással kezelték, vagy hűtlen kezelés miatt körözik. A kérdés csak az, hogy a magyar celebműsorok béna kliséin sikerül-e túllépnie az RTL-nek, és a Benkő feleséget keres tényleg úgy lesz mocskos, hogy fáj, de közben jó is, mint egy telitalpas gereblyébe lépés. Vagy csak olyan lesz, mintha átlapoznánk a Borsot.

Forrás: http://comment.blog.hu


És hány ilyen majom van még?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése