2009. november 29., vasárnap

Szex és Lucia

Ritkán, nagyon ritkán látok jó filmet, bár hozzá kell tennem, hogy elég válogatós vagyok és csak egész kevés film köt le úgy igazán. Igaz a filmeket manapság úgy ömlenek a filmiparból, mint az iPhone-ok a gyárakból és néha (főleg, ahogy öregszem és kezdenek megjelenni rajtam a nővé válás jelei - haha) előjön rajtam ez a „nézzünk meg egy romantikus filmet”, egy olyan jó kis Jennifer Anistonosat.

Új lakóhelyemen még nincs internet, ezért kénytelen vagyok vagy olvasni, vagy tanulni, vagy filmet nézni. Szombaton egy nagyon (!!!) jól sikerült pénteki buli után, a kaján kívül nem vágytam másra este, mint egy jó kis amerikai romantikus vígjátékra, amit csak úgy bambulni kell.

Na hát nem nem egészen olyat választottam. Bár elég valószínű, hogy ez is inkább egy nőknek szóló film, vagy lányoknak, vagy, hogy mondjam. De ha már egyszer valaki ráveszi a barátját, hogy a híres focimeccs nézés helyett romantikus vígjáték legyen az esti program, akkor ezt ajánlanám. Nem is igazán vígjáték, de annyira nem vagyok tisztában a műfajokkal (talán dráma?!?!), szóval inkább nem okoskodom. Romantikusnak se romantikus annyira, de rengeteg szex van benne, rengeteg, és látszik is a lényeg, néha már több is a kelleténél. Na ezért fog tetszeni a fiúknak. Bocsánat, férfiaknak. Továbbá ínyükre lesz még az is, hogy csakis kizárólag szép nők szerepelnek a filmben, tökéletes testüket mutogatva. (Hál’isten egy szemrevaló hím is megjelenik ékes ékszerével.) Tehát ez egy jó film, már csak ezért is, hisz minden ember szeret más embereket meztelenül látni, attól már érdekes a dolog (ugye, ugye?). A szex meg csak ráadás, és így letudhatják a fiúk - bocsánat, férfiak – az aznapi pornó adagjukat. Nekünk, nőknek, meg megnyugvást hoz majd a film, hisz jó ötletekkel mutatja be a rendező a sorsunk egyértelműségét, hogy úgyis mindig jóra fordul minden (megtaláljuk az Igazit, aki szeret minket, de mennyire, és mi felhőtlenül boldogok leszünk), akármilyen gond is történjen. A történet röviden annyi, hogy a Penelopé Cruz hasonmás főhősnő (Paz Vega) merészen szerelmet vall egy írónak, akibe egy regénye elolvasása után szeret bele, persze összejönnek és a sok jó szex után elromlik valami. Mindez azért, mert a férfi eltitkol valamit, valamit ami rosszul sül el, és ezért önmagát marcangolja. Persze ál-Penelopé kitart mellette a végsőkig, csak aztán a férfi balesetet szenved, és így a lány elmenekül a múlt elől egy szigetre, ahol érdekes emberekkel találkozik (többek között a nagy farkú Adonisszal). Mindez tele csavarral és jó SOK szexszel. Komolyan. Érdemes megnézni, nem egy tipikus amerikai film (mivel spanyol-francia), a váratlan fordulatok és a jó színészek pedig élvezhetővé teszik az egészet.

1 megjegyzés:

  1. már többször láttam és mindig fedezek fel benne valami újat.
    a fiúkkal pedig nem biztos, hogy végig lehet nézni azt hiszem..:)

    VálaszTörlés